Bylinkové čaje, sušené byliny
Domácí mast z arniky a kostivalu z vepřového vnitřního sádla, návod na výrobu
18.05.2014 00:14Dobrý den, chci si vyrobit mast z arniky a kostivalu. Při jaké teplotě nechám byliny macerovat, když používám vepřové vnitřní sádlo?
Děkuji za odpověď. Zdeněk H.
Dobrý den, my roztavíme tukový základ (vazelínu nebo sádlo) a pak do něj přidáme bylinky. Sádlo nepoužívejte úplně vroucí, i když některé recepty doporučují bylinky i chvíli "osmažit", protože by se některé bylinky mohly spálit (měsíček apod.), chvilečku počkejte, zkuste trošku vsypat a uvidíte. Je potřeba to vyzkoušet. Bylinky nechte macerovat do druhého dne, pak sceďte. Druhý den přihřívejte opatrně! Přidat můžete kafr, mentol, eukalypt..
NÁVOD NA VÝROBU NAJDETE NAPŘÍKLAD ZDE
Tipy na různé druhy mastiček najdete zde
BYLINKY MAYA, BYLINÁŘSTVÍ MAYA, BYLINY MAYA
Domácí mast z arniky a kostivalu z vepřového vnitřního sádla, návod na výrobu
—————